GÖTEBORG

Om oss | Kontakta oss | Copyright | Cookies


Evenemang

Majorna.nu brukar försöka vara på plats när det arrangeras något evenemang i stadsdelen. På denna sidan har vi samlat en del av våra större reportage. För dig som gillar fotografier från Majorna så innehåller de flesta av reportagen nedan en mängd sådana.
För aktuella och kommande evenemang se startsidan

Gathenhiemska Reservatets Dag
Gathenhielmska Reservatets dag är ett årligt evenemang som brukar äga rum första söndagen i september. Denna dag öppnar man upp de de gamla husen för allmänheten, och för den som är nyfiken på Majornas historia är det ett utmärkt tillfälle att ge sig i samspråk med folket i föreningsstugorna. Det bjuds också på livemusik, lotteri, fika och en del försäljning

Gathenhielmska Reservatets dag 2010

Gathenhielmska Reservatets Dag 2011

Gathenhielmska Reservatets Dag 2013

Gathenhielmska Reservatets Dag 2014GöteborgsVarvet
GöteborgsVarvet är en av årets största folkfester i staden och behöver ingen närmare presentation. Vi brukar hålla till vid Ostindiegatan med vår kamera.

GöteborgsVarvet 2009

GöteborgsVarvet 2014Klippandagarna

Under två dagar i slutet av augusti eller början av september kan man ta del av musik, porterprövning, rundvandringar, uppvisningar och föredrag med anknytning till områdets historia och nutid. Klippandagarna arrangeras av föreningen "Bevara Södra Älvstranden".

Klippandagarna 2013

● Klippandagarna 2014Konstrundan i Majorna

Konstrundan i Majorna startades 1997 med syfte att samordna professionella konstnärer och konsthantverkare med anknytning till Majorna. Evenemanget brukar äga rum i slutet av april och har sitt centrum nere vid Klippans kulturreservat.

Konstrundan i Majorna 2009

Konstrundan i Majorna 2010

Konstrundan i Majorna 2013Majornadagen
Bakom projektet Majornadagen ligger Majornas samverkans-förening. En ideell paraplyförening med runt trettio medlemsföreningar som samverkar för att ta ett socialt ansvar över stadsdelen. Evenemanget brukar äga rum i slutet av september på Karl Johanstorg. Förutom att föreningslivet visar upp sin verksamhet så bjuds det ofta på en rad olika aktiviteter som loppis, fotbollscuper, tipspromenader, fika och utställningar.

Majornadagen 2009

Majornadagen 2010

Majornadagen 2011

Majornadagen 2013Megaloppmarknad
Sista söndagen i maj är en högtidsdag i Majorna! Då anordnas den populära Megaloppisen där folk ställer ut sina prylar till försäljning utmed gator och torg. Loppisen sträcker sig från Stigebergstorget till Sandarna och lockar mer än tio tusen besökare varje gång. Majorna.nu har varit på plats samtliga år och publicerat stora fotoreportage.

Megaloppis 2009

Megaloppis 2010

Megaloppis 2011

Megaloppis 2012

Megaloppis 2013Sjöbergens dag

Sjöbergens dag är ett litet trevligt evenemang som äger rum i slutet av augusti eller början av september varje år. Förutom en rad aktiviteter finns möjlighet att lära känna djuren, naturen och människorna.

Sjöbergens dag 2014Sommarmelad

Sommarmelad är ett konsertevenemang som annordnas under sommaren av Kultur 414 och Kafé Marmelad. Under trevliga former kan kan man fika och ta del av olika artister från uteserveringen på Marmelad, Tapasbaren, Götas Kök & Bar eller eller varför inte trottaren bredvid. Konserterna är helt gratis.

Sommarmelad 2008 (Artikel från första säsongen)

Sommarmelad 2011 (Säsongsavslutning vid Plaskis)

Sommarmelad 2012 (Säsongsavslutning vid Plaskis)Stigberget Svänger & Svär
Denna endagsfestival i Söderlingska trädgården annordnas under ledning av föreningen Kultur 414". Festivalen har främst fokus på musik men också andra kulturyttringar.

Stigberget Svänger & Svärl 2013

Stigberget Svänger & Svär 2014
Way Out West
Kan tyckas ligga utanför Majorna, men med sin placering i Slottskogen hänger det liksom ändå samman med stadsdelen. Evenemanget som sådant behöver knappast någon närmare beskrivning...


Way Out West 2008 (Allt om årets artister)Way Out West 2010 (Summering av årets festival)
Övriga evenemang

Alternativ Allsång på Röda Sten
Allsång på ett lite annorlunda vis| 2008-07-19

Göteborgs Blues Party
Uppskattat evenemang i Slottskogen & Villa Bel Belpark | 2009-07-11

Kulturnatta 2009
Årets upplaga invigdes vid Sjöfartsmuseet i Majorna

Majorna.nu invigs
Foton från vår enkla invigningstillställning på Plankan | 2008-06-13

Poetry Slam
Populärt arrangemang på Café Hängmattan om söndagarna  |

Poetry Slam
Reportage från vårfinalen 2009

Porterfestivalen 2011
700 besökare  prövade och lärde sig mer om porteröl vid Klippan

Röda Sten / Mynningsladdare
Samlingsutställning med graffitikonstnärer   | 2013-03-11

Way Out West   Summering av årets festival | 2008-

Visans Vänner
Musiksällskap med caféverksamhet och små konserter i Kustens hus. Magnus Carlsson från Weeping Willows uppträde tillsammans med Augustifamiljen på Sommarmelad vid Plaskis  2009. Evenemanget arrangeras varje sommar av Kultur 414 och Kafé Marmelad.

Christer Sjögren och flera andra etablerade artister drog storpublik till Fiskhamnsfestivalen 2010.
Detta året firades det lite extra eftersom Fiskhamnen i Majorna fyllde hundra år
Göteborgs Karate Kai är en av föreningarna som brukar medverkar under Majornadagen på Karl Johanstorg. Klubben som är en av landets äldsta och största inom sporten håller normalt till nere vid Tysklandsterminalen och leds av den i kampsportskretsar legendariske Howard Collins.
En längre artikel om föreningen finns här.
Megaloppisen i Majorna är ett mycket omtyckt evenemang som brukar locka mer än 10.000 besökare. Här syns ett par glada och nöjda loppisförsäljare vid Mariaplan 2010.
Gathenhielmska Reservatets dag 2011 bjöd på strålande väder och lockade många besökare.
På bilden syns Vegapojkarnas konsert i trädgården framför sin 250-åriga klubblokal, Hälleberget.
Vill du veta mer det fantastiska reservatet rekomenderar vi ett besök här: www.kulturreservatet.se/gathenhielmskaMajorna.nu försöker alltid vara närvarande när det händer något i stadsdelen.
Har du något du tycker vi bör skriva om så kontakta oss gärna: info@majorna.nu